Heihei!
Siit tuleb see võrratu külm šokolaadi tort! Lisaks sellele, et tegu on mõnusalt rammusa tordiga, jagub seda suurele seltskonnale. Kui oled väga maias, võid ka iseend premeerida aegajalt tükiga. Äärmiselt mugav on tort varem valmis teha ja sügavkülma asetada. Siit ka boonus pidupäevaks - rohkem aega jääb muudeks tegemisteks või enda sättimiseks. Seda viimast varianti kasutaksin mina igal juhul ära, kuna enda sättimiseks tavaliselt mul aega ei jää kui külalised tulemas. Tavaliselt kui uksekell käib, siis ma alles jooksen riideid vahetama 😃
Enne serveerimist võta tort umbes tunnike varem välja. Muidu läheb lõikamisel keeruliseks. Kaunistuseks peale võid riivida veel šokolaadi (kui oled ekstra šokolaadisõber 😋) ning mis sobiks paremini kui mitte vaarikad ja pistaatsiapähklid. 
PÕHI:
250g šokolaadiküpsiseid
100g sulatatud võid
TÄIDIS:
200g valget küpsetusšokolaadi
200g piimašokolaadi
200g tumedat küpsetusšokolaadi
3dl vahukoort
1dl suhkrut
750g maitsestamata toorjuustu
Võta küpsetuspaberiga kaetud 26cm diameetriga küpsestusvorm. Sulata või ja purusta köögikombainis küpsised. Sega need omavahel ja suru segu küpsetusvormi põhja. Aseta vorm külma. 
Sulata veevannil hakitud valge šokolaad. Vahusta vahukoor suhkruga. Lisa toasoe toorjuust ja vahusta kuni segu on ühtlane. Võta 1/3 toorjuustusegust ja sega hulka sulatatud valge šokolaad. Lisa segu eelnevalt külma asetatud vormi. Tõsta umbes 15 minutiks vorm sügavkülma, et valge šokolaad saaks natukenegi juba taheneda. 
Järgmiseks sulata veevannil piimašokolaad. Lisa see poolele järelejäänud toorjuustuvahu segule. Võta külmast vorm ja vala piimašokolaadi kiht. Pane vorm taas 15 minutiks sügavkülma. 
Nüüd sulata tume šokolaad veevannil ja sega viimase toorjuustuvahu hulka. Kalla segu vormi ja tagasi sügavkülma. 
Torti tuleks hoida vähemalt 2 tundi enne serveerimist või parimal juhul üleöö sügavkülmas. Umbes tunnike enne külalistele pakkumist võta tort toatemperatuurile sulama. Kaunista meelepäraste pähklite, marjade või millegi muuga. 
Head maiustamist! 


Contact

© Krislyn Lilleväli
DESIGN by THE BASIC PAGE